De Gemeente Amsterdam en Johan Cruijff ArenA hebben afgesproken dat ze de komende jaren allerlei technologische innovaties en oplossingen blijven ontwikkelen op het gebied van energie, mobiliteit, crowd management, duurzaamheid en digitale veiligheid. Zodat bezoekers bijvoorbeeld ook tijdens de coronacrisis veilig naar een evenement kunnen.

Zo ook afgelopen zaterdag 15 september waar bezoekers via een app een e-ticket, health check en tijdslot toegewezen kregen en zo hun plekje in het stadion wisten te bemachtigen voor de wedstrijd Ajax – Vitesse. Door de nieuwe technologie achter- en voor de schermen, konden de bezoekers veilig en daarmee dus coronaproof het stadion en het gebied in- en uitkomen.

Wethouder Sharon Dijksma nam voor de aftrap van de wedstrijd een kijkje in het innovatiecentrum en zag hoe slim samenwerken en technologie de drukte in het gebied kan laten zien, van het aantal bezoekers voor het stadion tot de drukte in de parkeergarages. Ook werd een platform getoond waarop bezoekers straks zelf kunnen bekijken waar het rustig is in de stad en op basis van een reisadvies een veilige route naar hun bestemming kunnen opvragen. Ook kreeg de wethouder een primeur van een pilot te zien waar de gemeente samenwerkt met onder anderen Ajax, CSDM en JCDecaux om bezoekers via abri’s in een gebied waar het druk dreigt te worden van actuele informatie te voorzien.

Lees het hele nieuwsbericht op de website van de Johan Cruijf Arena.

Podcasts | Zo blijft de Johan Cruijf Arena Bereikbaar

Maurtis van Hövell legt uit hoe de arena toewerkte naar één Operationeel Mobiliteitscentrum.

BNR Breek de spits maakte deze podcast over de maatregelen die de Arena neemt om bereikbaar te blijven in een steeds drukkere omgeving.

Tijd voor een festival!

Op maandag 16 november begint het Smart Mobility MRA Festival. Over innovatieve oplossingen voor onze opgaven en thema’s in een gebied dat groeit en drukker wordt.

Meer weten?