23 juni 2022

Tijd: 13:00 - 17:00 uur

Locatie: Centrale Markthal, Amsterdam

Het aantal orders in de horeca neemt toe. Maar hoe vervoer je al die voedselproducten snel en tegen redelijke kosten door een overvolle stad? Amsterdam loopt vast: er is teveel verkeer. Horeca-logistiek veroorzaakt een derde daarvan. Bevoorrading is een hoofdbreker voor Amsterdamse horecaondernemers en leveranciers. Bovendien zorgen al die vervoersbewegingen voor veel uitstoot van fijnstof en CO2. En dat terwijl Amsterdam in 2025 binnen de Ring A10 een uitstootvrije zone invoert.

Denk en praat mee over slimme horecalogistiek

Bevoorrading van de horeca kan efficiënter en duurzamer. Dat menen Vervoerregio Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en Logistiek 020. Ga met ons in gesprek over de veranderingen in stadslogistiek voor de horeca. Welke innovaties en projecten zijn er? Hoe kunnen we samen dat de Amsterdamse horeca duurzaam en tegen lagere kosten gaan bevoorraden? En wat kun je nu al zelf gaan doen om klaar te zijn voor 2025. Daarover gaat het gesprek op 23 juni in de Centrale Markthal.

Laat je inspireren door de Future Food Logistics Challenge

Met de Future Food Logistics Challenge dagen zij bedrijven uit om slimme innovaties te bedenken voor een leefbare stad. In oktober 2021 presenteerden 6 bedrijven hoe ze deze challenge aangaan. Op 23 juni laten ze zien waar ze nu staan. De jury van de challenge evalueert de projecten en neemt met ons mee in welke challenge tot nu toe het meest succesvol is en de meeste potentie heeft om te winnen.

Programma

 • 13.00: Welkom
  • Welkom bij deze tweede bijeenkomst
 • Update Future Food Logistics Challenges:
  • Verschillende initiatieven presenteren hoe het er nu voor staat en worden door de jury geëvalueerd.
  • Vind nieuwe ideeën, kansen en partners om de komende jaren innovaties in de horecalogistiek uit te voeren om klaar te zijn voor 2025.
  • Verschillende initiatieven presenteren hoe het er nu voor staat en worden door de jury geëvalueerd.
 • Afsluiting
  • Afsluiting met borrel na afloop.

Meld je aan

Het programma is samengesteld door Kees-Willem Rademakers (Hogeschool van Amsterdam) en Ton Geuzendam (MRA-platform Smart Mobility). Wil je meer weten over de Future Food Logistics Challenge? Lees hier en hier dan meer. Via deze pagina kun je je direct aanmelden voor de bijeenkomst.