16 juni 2020

De provincie Noord-Holland en de staat Californië staan voor veel vergelijkbare uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, luchtkwaliteit, olieafhankelijkheid, behoefte aan duurzame banen en congesties in drukke steden. Tot 2040 worden er in Noord-Holland nog 250.000 woningen bijgebouwd. “Als er niets verandert, betekent dat 40% meer verkeer op onze wegen en staan wij met zijn allen stil. Om mobiliteit van mensen en goederen te waarborgen zijn daarom slimme en innovatieve oplossingen nodig.”, aldus Jeroen Olthof, gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid van de provincie Noord Holland. Om krachten en kennis te bundelen en business te versterken is de provincie daarom al sinds 2012 deelnemer in het Trans-Atlantisch programma ‘Coast to Coast Smart e-Mobility’.

Wat gebeurt er in Californië op dit moment op het gebied van Smart e-Mobility? Welke impact heeft corona op autofabrikanten in Silicon Valley en waar werken onderzoekers van UC Davis momenteel aan? Hoe beïnvloedt de coronacrisis de Nederlandse bedrijven in Silicon Valley en wanneer en hoe gaan we invulling geven aan een ‘smart restart’? Doe mee met dit webinar om een update te krijgen over de Smart e-Mobility ontwikkelingen in Californië.

Programma:

  • Update:coronaenSmarte-MobilityinCalifornië-doorPetervanDeventer,programma directeur Coast to Coast Smart e-Mobility.
  • TrendsinhetNissanResearchCenterinSiliconValley-doorMaartenSierhuis, Chief Technology Director.
  • ZakendoeninCalifornië-slimmelessenvandrieNederlandsebedrijvendiemomenteel zaken doen in de VS.
  • Kennisboost:onderzoeknaargroeneenslimmemobiliteit-doorGilTal, professor UC Davis Institute of Transport Studies.
  • Kortereflectieophetwebinarenwerkenaaneenslimmerestart-doorJeroenOlthof, gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid, provincie Noord-Holland.Interesse? Deelname is gratis. Geef je nu op via deze link.

Aanmelden kan via deze link.