14 januari 2021

Onder leiding van thematrekker logistiek Ton Geuzendam vertellen onderstaande vier partijen over hun eigen specialisaties:

Tripservice: De mogelijkheden van online traffic management
De digitale transformatie in de infra- en mobiliteitbranche zet zich in rap tempo voort. TripService ziet deze transformatie in drie fases. Wat houden deze fases in en hoe kan jij als bedrijf hierop inspelen? Dat bespreken wij op donderdag 14 januari om 16.00 uur. Wouter Giesen is als gastspreker aanwezig en neemt jullie mee in de digitalisering van de infra- en mobiliteitsbranche.

Stevin Technology Consultants : SmartHubs, de route naar realisatie
Mobiliteits- en energievraagstukken komen samen op mobiliteitshubs. De inzet van zero-emissie busvervoer in Nederland kan hier zowel versneld als financieel verbeterd worden, door laadinfrastructuur te delen en energievraag- en aanbod op elkaar af te stemmen. Goudappel Coffeng, Intraffic, ICT Group en Stevin Technology Consultants zien mogelijkheden om samen de optimale oplossing voor mobiliteitshubs te ontwikkelen en te realiseren​. Meer weten? Sluit aan bij onze pitch.

PostNL: Duurzame stadslogistiek als de nieuwe norm
We willen allemaal dat onze steden schoner en rustiger worden. Dat er geen rijen met geparkeerde vrachtwagens in winkelstraten of kantoorgebieden staan, of dat we ’s morgens vroeg wakker worden van busjes die door de straten rijden op zoek naar parkeerplekken om daar de hele dag stil te staan.

Onze missie is om de logistiek in steden uitstootvrij, stil en overlastarm te maken. Wij bieden iedere pallet, iedere rolcontainer of elk pakket dat de stad in of uit moet efficiënt en uitstootvrij vervoer. Wij werken samen. PostNL rijdt met elektrische vrachtwagens, bestelbussen en licht elektrische vrachtvoertuigen zoals cargobikes door de steden en verzorgt alle transportdiensten. Aan de rand van de stad zorgen lokale hub ondernemers, topklasse lokale logistieke bedrijven, dat alle goederen op de juiste manier opgeslagen of overgeslagen worden. Zo werken lokale ondernemers en PostNL samen aan het verduurzamen van de logistiek in Nederland.

ParkBee: Van parkeergarage naar mobiliteitshubs.
ParkBee heeft als missie om ruimte terug te geven aan de stad. Wij zorgen ervoor dat straatparkeren kan worden verminderd door het optimaliseren van onderbenutte parkeerlocaties. Dus minder overvolle straten en slimmer gebruik van parkeerruimte. Inmiddels heeft ParkBee een fijnmazig netwerk van parkeerlocaties in verschillende steden in Nederland en het V.K. die digitaal toegankelijk zijn. Maar we willen nog meer doen. Wij willen ons netwerk inzetten om deelvervoer te stimuleren door onze locaties om te vormen tot mobiliteithubs. Wat is onze rol en wat is de rol van lokale overheden? Hoe kunnen we samen met inwoners werken? Tijdens de marktplaats sessie zal de public affairs manager Fenna  Plaisier namens ParkBee meer vertellen over onze visie en graag in discussie gaan over dit onderwerp.

Zet de Marktplaats vast in je agenda: Smart Thursday #2: Marktplaatspitch door 4 bedrijven