6 november 2019

Met deze bijeenkomst wil Vervoerregio Amsterdam de organisaties in het werkveld van mobiliteit en energie met elkaar verbinden én kennis, ervaring en innovatie op het gebied van Zero Emissie laten delen.
De dag begint met een plenair programma en wordt vervolgens in meerdere sessies voortgezet.
De keynote speaker is: Jelmer Mommers. Jelmer is bekend als correspondent Klimaat en Energie voor De Correspondent en bracht dit jaar het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen?’ uit. Hierin vertelt hij over de oorzaken van de klimaatcrisis en onze toekomst op een warmere aarde.

Met Station Bijlmer als case gaan we zoeken naar manieren om elkaar te versterken en om slim gebruik te maken van de aanwezige energiecapaciteit. Hoe maak je een passende keuze? Welke Zero Emissie-oplossing past het beste bij concrete mobiliteitsstrategieën?
We staan stil bij de verkenning van de techniek rondom elektrische mobiliteit, laadinfrastructuur en het elektriciteitsnet. Uitstootvrij vervoer levert een grote bijdrage aan luchtkwaliteit. Maar welke instrumenten heeft u als kleine of middelgrote gemeente tot uw beschikking?