Dinsdag 4 juni jl stond Julie van Heteren namens het MRA Smart mobility programma, op een van de podia bij de Provada beurs.

PROVADA is de grootste vastgoedbeurs in Nederland. Een driedaags netwerkevent met verscheidene bijeenkomsten in fora, op themapleinen, in zalen en uiteraard op de stands. Meer dan 25.000 vastgoedprofessionals bezoeken PROVADA voor kennis, inspiratie en voor de vele netwerkgelegenheden.

Samen met Danielle de Bruin van Sweco, Arnoud Neidig van Arcadis/TNO en Ron Frazer van VolkersWessels bespraken ze trends, ontwikkelingen en recente projecten op het terrein van Gebiedsontwikkeling.

Arnoud Neidig refereerde aan de mogelijkheden van automatisch rijden. Danielle de Bruin ging wat dieper in op de mogelijkheden om grote parkeergarages om te bouwen naar zogenaamde E-hubs. Volgens haar zal het autobezit de komende jaren fors afnemen, waarbij de verwachting is dat 2030 het omslagpunt plaats vindt. Ron Frazer liet zien hoe een recent ontwikkelde bouw-hub aan de rand van de stad, er voor heeft gezorgd dat voorkomen is dat onnodig bouwverkeer binnen de stadsring teveel ruimte opeist.