De uitrol van iVRI’s staat ondanks de Coronapandemie niet stil. Er worden nog steeds stappen gezet naar een landelijke uitrol, maar dan aangepast aan de omstandigheden buiten. Zo is er een landelijk afnameprotocol ‘op afstand’ ontwikkeld, dat in de praktijk goed blijkt te werken.

Op afstand

Zo is te lezen op Dutchmobilityinnovations.com. De landelijke uitrol van iVRI’s gaat dus verder. De afnames van bestellingen worden zoveel mogelijk op afstand gedaan. De wegbeheerder, die de iVRI bestelt, kijkt vanaf zijn eigen locatie met de productie mee. Ook zijn er de afgelopen periode de nodige technische onvolkomenheden opgelost en wordt er op verschillende andere terreinen belangrijke voortgang geboekt.

Landelijke aanpak

Die nieuwe werkwijze ‘op afstand’ is na een korte gewenningsperiode zo goed bevallen, dat nu aan een landelijke aanpak wordt gewerkt om dit ook na de coronapandemie voort te zetten. Een ander saillant detail: opleveringen op straat (Site Acceptance Test, SAT) van iVRI’s, vinden plaats in de buitenruimte. Door de RIVM-maatregelen zijn er bij het plaatsen van de iVRI veel minder verkeersmaatregelen nodig.

Doorpraten over iVRI’s? Neem contact op met onze thematrekker digitale en fysieke infrastructuur Martin Visser: m.visser@vervoerregio.nl

Lees alles over de uitrol van iVRI’s in deze tijden en nog veel meer in de nieuwsbrief van Dutch Mobility Innovations.