Thematrekker gebiedsontwikkeling Maarten de Vries is te zien in de eerste uitzending van Metropoolregio Actueel. Het online programma Metropoolregio Actueel wordt dit najaar zeven keer uitgezonden. In de serie gaan wethouders en gedeputeerden uit de MRA in gesprek met gasten in de studio en met kijkers over de uitvoeringslijnen uit de MRA Agenda. Hierin zijn de gezamenlijke ambities van de 35 MRA-overheden geformuleerd. Het thema ‘duurzame en inclusieve mobiliteit’ is een van deze uitvoeringslijnen. Het programma – met de bijdrage van Maarten vanaf 40 minuten – is onder aan deze pagina helemaal terug te kijken.

Toegankelijk openbaar vervoer

In de uitzending kwam ook Thea de Vries, secretaris-directeur van de Vervoerregio Amsterdam, aan het woord. Zij sprak over het belang van toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor iedereen. Daarvoor worden onder meer OV-coaches ingezet, die reizigers met een beperking helpen om zo veel mogelijk zelfstandig te reizen. In een videobijdrage vertelde een van deze reizigers over zijn ervaringen en een andere reiziger kwam via een digitale verbinding rechtstreeks in de uitzending.

Smart mobility en stadslogistiek

Andere onderwerpen die aan tafel werden besproken, waren smart mobility-toepassingen bij gebiedsontwikkelingen en slimme stadslogistiek. Aan tafel kwam Cathelijne Hermans, programmamanager Stadslogistiek van de gemeente Amsterdam. En via een digitale verbinding vertelde Willem-Joost Walch van online supermarkt Picnic over slimme stadslogistiek.

Bekijk de uitzending hier terug, onze expert gebiedsontwikkeling is vanaf 40 minuten te zien.

Tijd voor een festival!

Op maandag 16 november begint het Smart Mobility MRA Festival. Over innovatieve oplossingen voor onze opgaven en thema’s in een gebied dat groeit en drukker wordt.

Meer weten?