Van 16 tot en met 19 november vindt het ‘Smart Mobility MRA festival: slim, groen en veilig’ plaats. Op maandag om 10.15 uur trappen we de week plenair af met een spetterende bijeenkomst die vanuit huis live te volgen is. Om 11.30 uur start het maatwerkprogramma van de vierdaagse festivalweek. Je kiest namelijk zelf welke sessies je wilt bijwonen op basis van je interesse, ervaring en beschikbare tijd. Vanwege corona, zijn alle festivalactiviteiten digitaal te volgen.

De inschrijving voor de festivalweek is nu geopend. We nodigen je van harte uit om je aan te melden op het festivalplatform. Hier kun je het volledige programma bekijken, je eigen festivalprogrammering samenstellen en de sessies van je keuze aan je agenda toevoegen. Deelname is gratis.

Digitaal plenair programma: maandag 16 november 10.00 – 11.15 uur
Onder leiding van Marijke Roskam en tafelheer Geert Kloppenburg, passeert in 5 kwartier een breed scala aan gasten en onderwerpen de revue. Uitgezonden vanuit de Johan Cruijff ArenA, maar vanuit huis live te volgen:

  • Mobiliteit in de MRA en de manier waarop Smart Mobility hieraan bijdraagt: in gesprek met Thea de Vries (secretaris-directeur van de Vervoerregio Amsterdam) en Emiel Reiding (secretares-directeur Metropoolregio Amsterdam)
  •  Visie op ‘het nieuwe reizen’: met onder andere Marco te Brömmelstroet (fietsprofessor en co-auteur van het boek ‘Recht van de snelste’) en Maurits van Hövell (verantwoordelijk voor de bereikbaarheid van de Johan Cruijff ArenA en spreker in de podcast ‘A Radical Redesign for Amsterdam’)
  • Reflectie op huidige ontwikkelingen vanuit transitieperspectief: een intermezzo door Derk Loorbach van onderzoeksinstituut Drift.
  • De ontwikkeling van hubs – Concrete ervaringen uit experimenten: nader verkend door onder andere Willem van Heijningen (opdrachtgever bij Verkeer & Openbare Ruimte) en Banou Abdullah (trainee) van de gemeente Amsterdam.
  • En meer…

Maatwerkprogramma: maandag 16 november 11.30 – donderdag 20 november 15.30 uur
We hosten tijdens de festivalweek ruim 25 interactieve sessies georganiseerd voor en door collega-vakgenoten: werkateliers, masterclasses en verkennende smart mobility-safari’s. Alle sessies geven antwoord op vragen die leven bij professionals en nieuwkomers binnen de vijf smart mobility-thema’s van ons platform. Bepaal zelf aan welke en hoeveel sessies je deelneemt.

Wil je napraten over wat je deze week hebt gehoord of over je eigen vraagstuk? Iedereen dag kun je tijdens de lunch in gesprek met het MRA Smart Mobility team. Dus stel je vragen of kaart aan bij welke onderwerpen je advies of contacten kunt gebruiken en ga met andere professionals in gesprek.

Het festival gaat door: vervolgprogrammering
Veel mensen hebben afgelopen zomer gehoor gegeven aan onze oproep om het festivalprogramma samen te maken. Daar zijn we blij door verrast! Aangezien er zoveel mooie voorstellen zijn ingediend, loopt het festival feilloos over in onze vervolgprogrammering. Voor het najaar en in 2021 staat er dus nog veel meer op stapel. Meer informatie hierover volgt.

We zien er naar uit om kennis te delen, van elkaar te leren en samen verder te komen. We hopen je dan ook tijdens de digitale liveshow, de festivalweek en de vervolgprogrammering in allerlei sessies te ontmoeten! Volg ons komende periode op LinkedIn voor meer achtergronden en informatie over het festival en tag ons via #SMOBfestival2020. Meer informatie over het MRA Smart Moblity Platform vind je op www.smartmobilitymra.nl