Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de vijf grootste gemeenten van Nederland hebben gezamenlijk een eerste uniforme datastandaard voor mobiliteit ontwikkeld: de City Data Standaard-Mobiliteit (CDS-M). Het ministerie en gemeenten stellen nu een werkgroep voor de doorontwikkeling van die standaard samen en zoeken leden daarvoor.

 In de werkgroep werken mobiliteitaanbieders, provincies en gemeenten samen. De werkgroep test de eerste versie van de CDS-M op bestaande praktijkvoorbeelden en moet ervoor zorgen dat de standaard uiteindelijk dé data-standaard voor heel Nederland wordt.

Voor de werkgroep zijn verschillende expertises nodig. Ben je jurist, governance expert bij een overheid, data analist, vervoersmanager, computer science expert, security expert, mobiliteitaanbieder, data – broker of communicatiespecialist of denk je op een andere manier te kunnen bijdragen aan de doorontwikkeling van de testversie naar een definitieve CDS-M?  Meld je dan aan voor de werkgroep via cds-m@amsterdam.nl. De werkgroep gaat van start op 26 mei 2021.

Lees hier meer over de data-standaard CDS-M en de werkgroep.